Jul 06, 2020

Het Onkruid En De Bloem Dagboek Van Een Verslaafd Meisje

het onkruid en de bloem dagboek van een verslaafd meisje

Geschreven bij Onkruid en de bloem. Bijna 46 ben ik nu en ook ik was een jaar of 15 toen ik dit boek las. Eerst had ik de verfilming van het dagboek gezien titel Go Ask Alice.(White Rabbit Jefferson Aerplane) Dit had zo'n indruk op mij gemaakt dat ik ook persé het boek wilde hebben. Dit boek pronkt nog steeds in kast.

Het onkruid en de bloem dagboek van een verslaafd meisje

Het onkruid en de bloem : dagboek van een verslaafd meisje. [Remco Campert;] -- Het relaas van een vijftienjarig meisje dat verslaafd raakt aan verdovende middelen en er uiteindelijk aan ten gronde gaat.

Het onkruid en de bloem dagboek van een verslaafd meisje

Schrijver:-. Titel: Het onkruid en de bloem. Dagboek van een verslaafd meisje. Vertaling Remco Campert. ISBN: 9023001885: Uitgever: Becht, Bijzonderheden:

Bouquinistes.fr

Het boek is gebaseerd op het dagboek van een vijftienjarig Amerikaans meisje dat verslaafd raakte aan drugs en daaraan overlijdt. Sommige namen, data, plaatsen en bepaalde feiten werden in het boek op verzoek van de betrokkenen om begrijpelijke redenen weggelaten of veranderd. inhoud: Samenvatting: Aan het begin van het boek verhuist Alice naar ...

Boekverslag Nederlands Het onkruid en de bloem door Remco ...

De titel “Het onkruid en de bloem” slaat op een gedachte van Alice uit het boek. Ze beschrijft mooie meisjes in haar dagboek altijd als bloemen. Eigenlijk is ze heel jaloers op alle mooie meisjes omdat ze vindt dat ze zelf niet mooi is. Het boek heet dus het onkruid en de bloem omdat Alice de bloem is, en de drugs het onkruid.

Boekverslag Nederlands Het onkruid en de bloem door Remco ...

Pagina 1 van 7 Boekverslag Nederlands Het onkruid en de bloem door Remco Campert Boekverslag door een scholier 2196 woorden 13 jaar geleden 6,4 8 keer beoordeeld Auteur Remco Campert Genre Psychologische roman Eerste uitgave 1971 Vak Nederlands 1: Uiterlijk van het boek Titel: Het onkruid en de bloem . (Go ask alice is de oorspronkelijke titel.

Dagboek van een meisje - Scholieren.com forum

Het is het dagboek van een verslaafd meisje. Ze beschrijft haar gevoelens en problemen in de puberteit zeer fijngevoelig en herkenbaar (onzekerheid, eenzaamheid, ongelukkig zijn e.d.). De doelgroep zal zich zeker met haar kunnen identificeren.

Het onkruid en de bloem

Echt een goed boek... Het verhaal gaat over een meisje van 15 die verslaafd raakt aan drugs en ze komt maar niet van haar verslaving af. Haar ouders proberen er van alles aan te doen, maar niets helpt. Uiteindelijk loopt ze ook nog weg... En dan begint de ellende. Ik vind dit boek tien keer beter dan Christiane F. en ook veel interresanter.

lowie boeken , het onkruid en de bloem , dagboek verslaafd ...

De titel van het boek is: Het onkruid en de bloem De ondertitel: Dagboek van een verslaafd meisje De auteur: Vertaald door Remco Campert Het aantal hoofdstukken: Het boek is niet ingedeeld in hoofdstukken, maar in dagen Het aantal bladzijden: 189 bladzijden. Opdracht 2: Samenvatting Samenvatting van het internet

367 - Het Onkruid En De Bloem - Becht te Koop Aangeboden ...

De titel van het boek is: Het onkruid en de bloem De ondertitel: Dagboek van een verslaafd meisje De auteur: Vertaald door Remco Campert Het aantal hoofdstukken: Het boek is niet ingedeeld in hoofdstukken, maar in dagen Het aantal bladzijden: 189 bladzijden Opdracht 2: Samenvatting Samenvatting van het internet

ZoekBoekverslag.nl: Remco Campert: Het Onkruid En De Bloem ...

Dagboek van een verslaafd meisje, Campert Remco, Becht H.J.W., Paperback, 8e druk, 189 pagina's, Nederlands, Zeer goed

Jan van Coillie, Wilma van der Pennen, Jos Staal en Herman ...

Het onkruid en de bloem - dagboek van een verslaafd meisje. Het onkruid en de bloem - dagboek van een verslaafd meisje paperback 189 paginas. Ophalen of Verzenden. Bieden 29 mei. '20. Waddinxveen 29 mei. '20. Phoenix Waddinxveen. IJdel onkruid (9789400407541, Youp Van 't Hek)

Laatst genoemde titels staan NIET bij de ...

27-jun-2014 - Het onkruid en de bloem dagboek van een verslaafd meisje Prachtig boek, heb ik nog steeds in mijn kast staan uit mijn pubertijd. Denk aan je veiligheid en gezondheid. Was regelmatig je handen en blijf op voldoende afstand van anderen.

Het onkruid en de bloem : dagboek van een verslaafd meisje ...

Het onkruid en de bloem - dagboek van een verslaafd meisje. Het onkruid en de bloem - dagboek van een verslaafd meisje paperback 189 paginas. Ophalen of Verzenden. Bieden 29 mei. '20. Waddinxveen 29 mei. '20. Phoenix Waddinxveen. Onkruid bestaat niet - Michiel Hegener - Hardcover.

Vind onkruid in Literatuur op Marktplaats

367 - Het onkruid en de bloem - Becht. Het onkruid en de bloe. Dagboek van een verslaafd meisje. Het relaas van een vijftienjarig meisje dat verslaafd raakt aan verdoven. Zo goed als nieuw Ophalen of Verzenden. € 2,00 14 jun. '20. Havelte 14 jun. '20. De 2e Ronde ...

Remco Campert (Vertaling) - Het Onkruid En De Bloem ...

In de - zwaar christelijke - bibliotheek mocht ik eindelijk boeken lenen voor grote meisjes en een van de eerste boeken was Het onkruid en de bloem, het dagboek van Alice, een meisje dat aan de drugs verslaafd was en doodging. Dat verhaal sloeg in als een bom en ik was er weken mee bezig.

ZoekBoekverslag.nl: Remco Campert: Het Onkruid En De Bloem

Het boek heet zo omdat haar leven heel goed (de bloem) en heel slecht (het onkruid). ging Eigen mening: Ik vond het een heel mooi, droevig en leuk boek. Omdat het een dagboek is, is het best wel realistisch. In andere boeken is dat minder. Andere boeken van deze auteur: Het Leven Is Vurrukkulluk; Het Gangstermeisje; Op Reis; Als In Een Droom

Vind onkruid in Biografieën op Marktplaats

We besloten naar een café te gaan en binnen enkele uren terug te keren. Nu hadden we allen samen maar twee cadeaus meer: een stuk of zeven cd’s en een gram crack. Het feest eindigde rond 2.30 en J. en een meisje die ik daar had leren kennen gingen mee naar mijn huis. J. ligt op de sofa en S. het meisje in mijn bed.

Themalijst 2 Waargebeurde verhalen by Thea Thebookgirl - Issuu

Christiane F. verscheen in 1979 in Duitsland; en werd in 1980 in NL uitgegeven. Het gaat over een meisje dat op 13-jarige leeftijd voor het eerst heroïne gebruikt, verslaafd raakt en moet tippelen om aan geld te komen voor drugs. Het is een indringend verslag dat een goed beeld schetst van de uitzichtloze situatie waarin een junkie zich bevindt.

bol.com | Remco Campert Boeken kopen? Kijk snel!

Het onkruid en de bloem | ISBN 9789025726461 direct en eenvoudig te bestellen bij Boekhandel De Slegte. Uniek aanbod (tweedehands) boeken.

85327177 - VIAF

Het onkruid en de bloem dagboek van een verslaafd meisje / Campert, Remco / ISBN 9023001893 (4 copies separate) L'herbe bleue, Journal intime d'une jeune droguée / Anonyme / ISBN 2266002422 (4 copies separate) Go Ask Alice / Jennings, James / ISBN 1416914633 (4 copies separate) Alice: i giorni della droga / Beluffi, Max / ISBN 8807809672 (3 ...

Onkruiden: de meest vervelende soorten onkruid in de tuin ...

Ik heb een paar vragen voor de meiden, maar jongens mogen ook antwoorden. 1) Hoe vinger je? ... Hoe hebben jullie het gedaan en wanneer en waar? ... Iemand gelezen? Het onkruid en de bloem; dagboek van een verslaafd meisje: 13: 27-08-2001 09:54: Alle tijden zijn GMT +1. Het is nu 21:09.

Onkruid in je tuin herkennen | Oxalis tuinontwerp

Voor het vak PAV koos ik voor het boek "Het onkruid en de bloem: dagboek van een verslaafd meisje" (Remco Campert 1999). Het thema drugs staat hier centraal. Dit kun je gemakkelijk koppelen aan een les waar drugs ook centraal staat. Drugs is een courant onderwerp in de 2e en 3e graad.

Campert Remco | Boeken Website.nl

Al in 1972 verscheen 'Het onkruid en de bloem', een oorspronkelijk Amerikaans boek, bestaande uit dagboeken van een 15-jarig meisje dat verslaafd raakte aan verdovende táddelen. Het boek (vertaald door Remco Campert) is inn-iiddels aan zijn 14e druk toe. In zekere zin is 'Het onkruid en de bloem' een verouderd boek, want het speelt in de ...


Het Onkruid En De Bloem Dagboek Van Een Verslaafd MeisjeThe most popular ebook you must read is Het Onkruid En De Bloem Dagboek Van Een Verslaafd Meisje. I am sure you will love the Het Onkruid En De Bloem Dagboek Van Een Verslaafd Meisje. You can download it to your laptop through easy steps.

Het Onkruid En De Bloem Dagboek Van Een Verslaafd Meisje